duminică, 23 iulie 2017

Kvalifikáciu vládne Anglicka. Zažiari aj na Eure? Máme na to, tvrdia hráči

Stačí rýchly pohľad na tabuľky všetkých ôsmich kvalifikačných skupín európskeho šampionátu. Po víkendových zápasoch už nikto iný nemá plný počet bodov, len Angličania. Ako prvý mohli oslavovať postup, navyše už zvládli nastrieľať dvadsaťštyri gólov, zďaleka najviac zo všetkých tímov.

Čo na tom, že skóre im výrazne vylepšila sobotňajšej výhra 6: 0 v San Maríne, na ihrisku si vie skupiny, ktorý v kvalifikácii nedal ešte ani gól. Pre Anglicko bol aj tento zápas dôležitou časťou cesty, pretože práve on potvrdil skorý postup na Euro do Francúzska.

Aj keď šampionát začne až za deväť mesiacov, v Anglicku už sa hovorí o tom, že tento tím by mohol žiariť. Konečne!Veď od domáceho Eura v roku 1996 sa krajina, nazývaná kolí skou futbalu, nedostala na veľkom turnaji cez štvrťfinále…

"Som si istý, že tentoraz môžeme dôjsť ďaleko," tvrdí útočník Theo Walcott, ktorý proti San Marínu dvakrát skóroval. "Tréner našiel ideálny systém, verí nám. A my si veríme taky, tak prečo by to nemalo vyjsť? "

Prečo nie? Pretože Angličania opakovane na európskych i svetových šampionátoch zlyhávajú. Buď vyhorí už v skupine, ako napríklad na posledných majstrovstvách sveta v Brazílii, alebo ich zastaví súperovi vo vyraďovacej fáze - najčastejšie po penaltovom rozstrele. Anglickí fanúšikovia už si pri penaltách vytrpeli veľa, na veľkých akciách smútili sedemkrát z ôsmich pokusov!

Každá séria ale raz skončí.A celá Anglicka verí, že ten čas sa blíži. Tréner Roy Hodgson spláca dôveru, ktorú po nevydarenom majstrovstvách v Brazílii od zväzu dostal. Tím, ktorý ešte pred rokom pôsobil splašene a nedomysleného, ​ ​zrazu vyspel.

Gólman Hart nerobí chyby, nádejne vyzerá aj obrana s mladíkmi Clyne, Shaw a Stones - v kvalifikácii Angličania inkasovali zatiaľ len trikrát. Dospievajú aj talentovaní záložníci: Barkley, Oxlade-Chamberlain alebo Sterling.

Útoku ďalej velí kapitán Rooney, ktorému síce nevyšiel úvod sezóny v drese Manchestru, ale v národnom tíme stále patrí medzi najlepšie a proti San Marinu devětačtyřicátou bránkou v reprezentáciu vyrovnal strelecký rekord Bobbyho Charltona.Vedľa neho začína žiariť hlavičkár Kane a tím postupne oživujú nová, zatiaľ nie tak známe mená: Vardy, Shelvey alebo Mason.

"S nováčikov som naozaj spokojný," hovoril po San Maríne kouč Hodgson, ktorý tím proti slabšiemu súperovi trochu premiešal a dal šancu menej skúseným. "Títo chlapci môžu mať pred sebou dlhú kariéru v národnom tíme a dostanú Rooneyho, Cahilla alebo Jagielka pod ešte väčší tlak. To je jedine dobre. "

Aj smerom k Euru. Vo zvyšných troch zápasoch kvalifikácie môžu Angličania testovať - ​​a za rok treba ukončiť päťdesiatročnej čakanie na úspech.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu